Halfeti Ziraat Odası

ZOBİS
Halfeti Ziraat Odası > Haberler > Tarımsal Nüfus Gençleşiyor Projesi kapsamında Fındık Yetiştiriciliği kursumuz Ziraat Odası Toplantı salonunda 23.09.2020 tarihli açıldı.

Tarımsal Nüfus Gençleşiyor Projesi kapsamında Fındık Yetiştiriciliği kursumuz Ziraat Odası Toplantı salonunda 23.09.2020 tarihli açıldı. Kurs Eğiticisi olarak Odamız Ziraat Mühendisi Tarım Danışmanı Nermin KARA görevlendirildi. 19 iş günü sürecek kursu tamamlayan kursiyerler Halk Eğitimi Müdürlüğünden Sertifika alacaklar ve Kursa katıldıkları gün süresince Sakarya İşkur İl Müdürlüğünden katılım payı ücreti alacaklardır.

Tarımsal Nüfus Gençleşiyor Projesi Karasu Ziraat Odası, Halk Eğitim Müdürlüğü, Sakarya İşkur Müdürlüğü ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa gerçekleşmektedir. 2020 yılı içerisinde Fındık Yetiştiriciliği, Çilek Yetiştiriciliği, Ceviz Yetiştiriciliği, Süt Sığırı Yetiştiriciliği, Mantar Yetiştiriciliği, Baklagil Yem Bitkileri ve Meyve Ağaçlarında Budama olmak üzere değişik tarımsal konularda 13 adet kursumuz onaylanmıştı, ancak Covid- 19 virüs salgını nedeniyle 2020 yılının ilk kursunu Eylül ayında açabildik. Pandemi sürecinden kaynaklı hijyen kurallarına dikkat ederek, sosyal mesafe kurallarına uyarak dersimize başladık. Kursiyerlerin dersliğe girmeden önce her gün ateşleri ölçülmekte ve dezenfektan kullandırılarak içeriye alınmaktalar.

Kurslarımız 2021 yılında da devam edecek olup, kurslara katılacak kursiyerler 16-40 yaş aralığında ve kendine ait sigortası olmaması, örgün eğitimde öğrenci olmaması gerekiyor. Kurs kayıtlarımız devam etmektedir. Katılacak kişilerin Ziraat Odasına bizzat başvurmaları gerekmektedir.

Selami ARIK

Karasu Ziraat Odası